No niin, tämä se päivä on, kun oli aika kohdata raaka totuus. Vaa'alla on käyty ja mittanauhaa käytetty ja lukemat ovat:

pituus 165 cm
paino 98,4 kg
vyötärö 106 cm
lantio 115 cm
reiden ympärys 84 cm

Tähän voi vaan todeta, että VOI KAMALA. Mittaiseni naisen normaalipainon yläraja on 68 kg, joten ylipainoa on tarkelleen 30 kg - siis aivan liikaa. Viimeksi painoin tuon verran ollessani 30 ja vähän päälle. Alkaessani odottaa ainoaa lastani painoin 73 kg, joka oli vielä ihan ok paino. Raskaus sujui ensimmäiset puoli vuotta hyvin, eikä painoa kertynyt kuin muutama lisäkilo, mutta sitten nousi verenpaine niin korkeaksi, että aloitettiin lääkitys ja koska kohdunsuu oli koko ajan auki vähän, niin myös liikuntakielto. Painoin sitten synnytyksen hetkellä muistaakseni 93 kg.

Tästä saakka olen ollut ylipainoinen enemmän tai vähemmän. En syytä siitä raskautta, ainoastaan itseäni. Minulle on suklaa ja jäätelö maistunut aina ja voin rehellisesti sanoa, että olen syönyt itseni lihavaksi!

Nyt täytyy myöntää myös itselleni, että olen LAISKA ja laiskuutta lisää se, että tässä painossa en oikeasti enää jaksa oikein mitään. Teen kyllä mm. puutarhahommia, mutta liian usein täytyy pysähtyä huilaamaan, kun ei kerta kaikkiaan vaan jaksa, kunto on niin huono. Haluan takaisin oman itseni, jolloin liikuin aktiivisesti, olin iloinen ja jaksoin paremmin. Ennenkaikkea tietysti painon pudotus on tarpeellinen terveydellisistä syistä. Vuosi sitten sain pysyvän verenpainelääkityksen, jonka syynä oli enemmän stressaava työ kuin paino, mutta hyvänä kakkosena sekin siis vaikuttamassa. Uhkaamassa on II-tyypin diabetes, kolesteroliarvo siinä ja siinä rajoilla, eikä perimäkään ole kovin lupaava. Äitini kuoli 68-vuotiaana vuosi sitten sepelvaltimotautiin... ja hänellä oli nuo kaikki edellä mainitut sairaudet ja lääkkeet niihin, ylipainoa, tietysti! En halua kokea samaa ja kuolla noin nuorena.

Aamulla söin:

1 vpl täysjyväkauraleivän
sipaisu rasvaa
1 vpl savupalvikinkkuleikettä ja tuorekurkkua
kuppi kahvia maidolla ja makeutusaineella maustettuna
Benecol juotava juoma, pikkupullo, siis sellainen mini

Ihan ensimmäiseksi yritän siis olla syömättä makeaa - olenhan sokeririippuvainen.